Giriş yap
Arama
Anahtar-kelime
Sakarya’ dan Haberler
En son konular
Şerbetpınarı Köyü Facebook’ta!
Sosyal yer imi
Sosyal bookmarking sitesinde Şerbetpınarı Köyü Forum Sitesi adresi saklayın ve paylaşın
Sosyal bookmarking sitesinde Şerbetpınarı Köyü Forum Sitesi adresi saklayın ve paylaşın
Istatistikler
Toplam 17 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: ercem88
Kullanıcılarımız toplam 344 mesaj attılar bunda 317 konu
Kimler hatta?
Toplam 3 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 3 Misafir :: 1 Arama motorlarıYok
Sitede bugüne kadar en çok 80 kişi Çarş. Ağus. 09, 2017 10:41 am tarihinde online oldu.
FINDIĞIN KULLANIM ALANLARI
1 sayfadaki 1 sayfası
FINDIĞIN KULLANIM ALANLARI
FINDIĞIN KULLANIM ALANLARI
Fındık; genel olarak %80 oranında çikolata sanayiinde, (kıyılmış, dilinmiş, öğütülmüş olarak) bisküvi, şekerleme, tatlı, pasta, dondurma yapımında kullanılır. İç piyasada ve ihracatta değerlendirilmeyen fındıklar kalite kaybına uğradığı için yağlık olarak kullanılmaktadır. Ayrıca çerez olarak kokteyllerde ve evlerde kullanılır.
Kavrulmuş Fındık
İç fındıktan zar attırılarak elde edilmiş, en çok %3 nem taşıyan bir üründür. Rengi beyazlatılmış fındığa göre biraz daha koyu renktedir. Çerez olarak doğrudan tüketilir veya gıda sanayiinde hammadde olarak kullanılır.
Fındık Ezmesi
Kavrulmuş fındığın şeker ve doğala özdeş aroma (vanilin) ile karıştırılıp ezilmesiyle elde edilir. Tüketici tarafından doğrudan tüketilir. Gelişme çağındaki çocuklar, sporcular, yoğun emekle çalışanlar için yararlı bir gıdadır.
Kıyılmış Fındık
İç fındıkların tekniğine uygun olarak parçalar halinde kesilmesiyle elde edilen bir üründür. Pasta, tatlı ve dondurma üretiminde kullanılmaktadır.
Beyazlatılmış Fındık
İç fındıklardan zar attırılarak elde edilen, en çok %5 nem taşıyan bir üründür. Ekstra veya birinci sınıf olarak hazırlanan beyazlatılmış fındık gıda sanayiinde hammadde olarak kullanılır.
Dilinmiş Fındık
Beyazlatılmış fındıkların dilinmesiyle elde edilir. Pasta ve tatlı üretiminde, evlerimizde yapılan her türlü tatlı, kurabiye, kek vb. de kullanan bir garnitür malzemesidir.
Fındık Unu
İç fındıklardan öğütülmek ya da yontulmak suretiyle elde edilen ve en çok 2 mm boyutunda bir fındık ürünüdür. Pasta, tatlı ve dondurma üretiminde hammadde ve garnitür olarak kullanılır.
Fındık Püresi
Kavrulmuş fındıklardan ezilerek pekmez kıvamına getirilmiş bir fındık ürünüdür. Gıda sanayiinde, özellikle çikolata üretiminde hammadde olarak kullanılır.
Pralin ;fındık püresinin şeker, nebati yağ, süttozu, kakao, doğala özdeş aromalar (çikolata aroması ve vanilin) ve emülgatör (lesitin) ile karıştırılmasıyla elde edilen bir üründür. Özellikle pasta sanayiinde kullanılır.
Fındık Kreması
Fındık püresinin şeker, süttozu, nebati yağ, doğala özdeş aroma (vanilin) ve emülgatör (lesitin) ile karıştırılmasıyla elde edilen bir üründür. Doğrudan tüketilir.
Nuga ; fındık püresinin şeker, nebati yağ, süttozu, kakao, doğala özdeş aromalar (çikolata aroması ve vanilin), emülgatör (lesitin) ile karıştırılmasıyla elde edilir. Doğrudan tüketilir, çocuklar için çok faydalı ve besleyicidir.
Fındık Yağı
Fındık ham yağı, fındık meyvesinden fiziksel işlemler ve ekstarksiyonla elde edilen, kimyasal işlem görmemiş, oleik asit esaslı bitkisel bir yağdır. Diğer bitkisel yağlara oranla oleik esaslı, yani tek çifte bağ yapısında olması sebebiyle vücutta parçalanması ve sindirimi kolay, erime noktası düşük ve bilinen bütün sıvı yağlara göre daha oksitlenme ve acılaşma süreleri de daha uzundur.
Bu özellikleri sebebiyle fındık ham yağından elde edilen yemeklik yağlar, beslenme için çok elverişli ve kolesterol seviyesini düşürücü özelliktedir. Ayrıca kalp ve damar sağlığı için yararlı olduğu bilimsel olarak tespit edilmiştir. Rafine fındık yağı yemeklik olarak ve pasta-bisküvi sanayiinde kullanılırken, ham yağı; boya, kozmetik, sabun sanayii gibi diğer endüstriyel sahalarda kullanılır.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Çarş. Ekim 24, 2012 6:43 pm tarafından yasinkun
» Gezebilsem | 1. Bölüm | Gürkan Uygun & Ortaköy Köyü | Kanal 7
Çarş. Ekim 24, 2012 6:23 pm tarafından yasinkun
» Fındık bulamayan tüccar harmana indi
C.tesi Eyl. 17, 2011 9:36 am tarafından yasinkun
» Fındık İhracında Rekor | 06.09.2011
Salı Eyl. 06, 2011 6:28 pm tarafından yasinkun
» Oruç Rehberi indir | Download
Paz Ağus. 21, 2011 4:20 pm tarafından yasinkun
» Açıktan oruç yemek
Paz Ağus. 21, 2011 4:07 pm tarafından yasinkun
» Adet ve Oruç
Paz Ağus. 21, 2011 4:04 pm tarafından yasinkun
» Başka Dinlerde Oruç
Paz Ağus. 21, 2011 4:03 pm tarafından yasinkun
» Fıtır Sadakası ve Hükmü
Paz Ağus. 21, 2011 4:00 pm tarafından yasinkun
» Fitre ve Fidye Arasındaki Fark Nedir?
Paz Ağus. 21, 2011 3:59 pm tarafından yasinkun
» Günah İşleyenin Orucu
Paz Ağus. 21, 2011 3:58 pm tarafından yasinkun
» Hadis-i Şeriflerle Oruç ve Ramazan Ayı
Paz Ağus. 21, 2011 3:55 pm tarafından yasinkun
» Hamile ve Süt Emziren Kadının Durumu
Paz Ağus. 21, 2011 3:54 pm tarafından yasinkun
» Kefareti Düşüren Haller
Paz Ağus. 21, 2011 3:54 pm tarafından yasinkun
» Seferi Hali ve Oruç
Paz Ağus. 21, 2011 3:53 pm tarafından yasinkun