Giriş yap
Arama
Anahtar-kelime
Sakarya’ dan Haberler
En son konular
Şerbetpınarı Köyü Facebook’ta!
Sosyal yer imi
Sosyal bookmarking sitesinde Şerbetpınarı Köyü Forum Sitesi adresi saklayın ve paylaşın
Sosyal bookmarking sitesinde Şerbetpınarı Köyü Forum Sitesi adresi saklayın ve paylaşın
Istatistikler
Toplam 17 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: ercem88
Kullanıcılarımız toplam 344 mesaj attılar bunda 317 konu
Kimler hatta?
Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 80 kişi Çarş. Ağus. 09, 2017 10:41 am tarihinde online oldu.
Jöleli Pasta Tarifi
1 sayfadaki 1 sayfası
Jöleli Pasta Tarifi
MALZEMELER
6 YUMURTA
6 KAHVE FİNCANI UN
6 KAHVE FİNCANI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 PAKET VANİLYA 3/4 SU BARDAĞI PORTAKAL SUYU (PASTAYI ISLATMAK İÇİN HAZIR VEYATAZE PORTAKAL SUYU)
1 MUZ
2 KİVİ
2 MANDALİNA VEYA PORTAKAL 1 PAKET TART JÖLESİ
KREMASI
1 PAKET KREM ŞANTİ
1 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
(KREM ŞANTİ İÇİN)
4,5 ÇORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME)
3 SU BARDAĞI SÜT 3/4 SU BARDAĞI ŞEKER
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp kö­pürene dek çırpalım. Elenmiş unu ve kabart­ma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarıyla veya çırpma reliyle karıştıralım. Kalıbı marga­rinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190° ısılı fırında pişirelim. Pas­tayı kalıbı içinde soğutup ikiye keselim. Pasta­nın kesik yüzeylerini fırça yardımı ile portakal suyuyla ıslatalım. Tencereye unu, şekeri, sütü, çırpılmış yumurtayı ekleyip ağır ateşte ve sü­rekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişi­relim. Kremayı ateşten alıp soğutarak mikserle yarım dk. çırpalım. Kremayı pastanın alt ve. üst parçasının kesik yüzeylerine yayalım. Alt parçasının üzerine dilimlenmiş meyveleri di­zip üst parçasını oturtalım. Krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpıp koyulaştırarak kalan kremaya ekleyip karıştıralım. Pastanın üzerini ve yanlarını krema ile kapatalım. Üzerine hindistan cevizi serperek meyve dilimleriyle süs­leydim. Jöleyi tarifine uygun hazırlayıp pastanın üzerine fırçayla sürün. Pastayı buz­dolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.
6 YUMURTA
6 KAHVE FİNCANI UN
6 KAHVE FİNCANI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 PAKET VANİLYA 3/4 SU BARDAĞI PORTAKAL SUYU (PASTAYI ISLATMAK İÇİN HAZIR VEYATAZE PORTAKAL SUYU)
1 MUZ
2 KİVİ
2 MANDALİNA VEYA PORTAKAL 1 PAKET TART JÖLESİ
KREMASI
1 PAKET KREM ŞANTİ
1 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
(KREM ŞANTİ İÇİN)
4,5 ÇORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME)
3 SU BARDAĞI SÜT 3/4 SU BARDAĞI ŞEKER
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp kö­pürene dek çırpalım. Elenmiş unu ve kabart­ma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarıyla veya çırpma reliyle karıştıralım. Kalıbı marga­rinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190° ısılı fırında pişirelim. Pas­tayı kalıbı içinde soğutup ikiye keselim. Pasta­nın kesik yüzeylerini fırça yardımı ile portakal suyuyla ıslatalım. Tencereye unu, şekeri, sütü, çırpılmış yumurtayı ekleyip ağır ateşte ve sü­rekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişi­relim. Kremayı ateşten alıp soğutarak mikserle yarım dk. çırpalım. Kremayı pastanın alt ve. üst parçasının kesik yüzeylerine yayalım. Alt parçasının üzerine dilimlenmiş meyveleri di­zip üst parçasını oturtalım. Krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpıp koyulaştırarak kalan kremaya ekleyip karıştıralım. Pastanın üzerini ve yanlarını krema ile kapatalım. Üzerine hindistan cevizi serperek meyve dilimleriyle süs­leydim. Jöleyi tarifine uygun hazırlayıp pastanın üzerine fırçayla sürün. Pastayı buz­dolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Çarş. Ekim 24, 2012 6:43 pm tarafından yasinkun
» Gezebilsem | 1. Bölüm | Gürkan Uygun & Ortaköy Köyü | Kanal 7
Çarş. Ekim 24, 2012 6:23 pm tarafından yasinkun
» Fındık bulamayan tüccar harmana indi
C.tesi Eyl. 17, 2011 9:36 am tarafından yasinkun
» Fındık İhracında Rekor | 06.09.2011
Salı Eyl. 06, 2011 6:28 pm tarafından yasinkun
» Oruç Rehberi indir | Download
Paz Ağus. 21, 2011 4:20 pm tarafından yasinkun
» Açıktan oruç yemek
Paz Ağus. 21, 2011 4:07 pm tarafından yasinkun
» Adet ve Oruç
Paz Ağus. 21, 2011 4:04 pm tarafından yasinkun
» Başka Dinlerde Oruç
Paz Ağus. 21, 2011 4:03 pm tarafından yasinkun
» Fıtır Sadakası ve Hükmü
Paz Ağus. 21, 2011 4:00 pm tarafından yasinkun
» Fitre ve Fidye Arasındaki Fark Nedir?
Paz Ağus. 21, 2011 3:59 pm tarafından yasinkun
» Günah İşleyenin Orucu
Paz Ağus. 21, 2011 3:58 pm tarafından yasinkun
» Hadis-i Şeriflerle Oruç ve Ramazan Ayı
Paz Ağus. 21, 2011 3:55 pm tarafından yasinkun
» Hamile ve Süt Emziren Kadının Durumu
Paz Ağus. 21, 2011 3:54 pm tarafından yasinkun
» Kefareti Düşüren Haller
Paz Ağus. 21, 2011 3:54 pm tarafından yasinkun
» Seferi Hali ve Oruç
Paz Ağus. 21, 2011 3:53 pm tarafından yasinkun