Mayıs 2024
Ptsi | Salı | Çarş. | Perş. | Cuma | C.tesi | Paz |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Giriş yap
Arama
Anahtar-kelime
Sakarya’ dan Haberler
En son konular
Şerbetpınarı Köyü Facebook’ta!
Sosyal yer imi
Sosyal bookmarking sitesinde Şerbetpınarı Köyü Forum Sitesi adresi saklayın ve paylaşın
Sosyal bookmarking sitesinde Şerbetpınarı Köyü Forum Sitesi adresi saklayın ve paylaşın
Istatistikler
Toplam 17 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: ercem88
Kullanıcılarımız toplam 344 mesaj attılar bunda 317 konu
Kimler hatta?
Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 80 kişi Çarş. Ağus. 09, 2017 10:41 am tarihinde online oldu.
Fırın Sütlaç Tarifi
1 sayfadaki 1 sayfası
Fırın Sütlaç Tarifi
MALZEMELER
6 kişilik
* 5 çorba kaşığı pirinç
*10 su bardağı
*1 su bardağı süt
* Bir tutam tuz
*1 su bardağı tozşeker
*1/4 su bardağı nişasta
*3 adet yumurta şarısı
HAZIRLANIŞI
Pirinci bol suyla 3-4 kez yıkayıp, suyunu sözün. Üzerini örtecek kadar ılık su ilave edin ve 1 saat dinlendirin. İçine bir tutam tuz katılmış 10 su bardağı sütü kaynatın. Daha sonra suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip ağır ateşte ara sıra karıştırarak 30 dakika pişirin. Sonra şekeri ekleyip, 5 dakika daha pişirin. Nişastayı kalan 1 su bardağı süt ile iyice ezin ve kaynamakta olan süte azar azar yedirerek ekleyin. Karışım koyulaşıncaya dek pişirin. Ilıtılmak üzere ateşten alın. Yumurta sarıların; bir küçük kapta çırpın. Ilınmış sütlaçtan birkaç kaşık alarak yumurtaya yedirin. Sonra bu yumurtalı karışımı sütlaca ilave edin. Güveç fırın kaplarına sütlacı koyup, kızgın frında üzerini kızartın. Soğuyunca servis yapın.
6 kişilik
* 5 çorba kaşığı pirinç
*10 su bardağı
*1 su bardağı süt
* Bir tutam tuz
*1 su bardağı tozşeker
*1/4 su bardağı nişasta
*3 adet yumurta şarısı
HAZIRLANIŞI
Pirinci bol suyla 3-4 kez yıkayıp, suyunu sözün. Üzerini örtecek kadar ılık su ilave edin ve 1 saat dinlendirin. İçine bir tutam tuz katılmış 10 su bardağı sütü kaynatın. Daha sonra suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip ağır ateşte ara sıra karıştırarak 30 dakika pişirin. Sonra şekeri ekleyip, 5 dakika daha pişirin. Nişastayı kalan 1 su bardağı süt ile iyice ezin ve kaynamakta olan süte azar azar yedirerek ekleyin. Karışım koyulaşıncaya dek pişirin. Ilıtılmak üzere ateşten alın. Yumurta sarıların; bir küçük kapta çırpın. Ilınmış sütlaçtan birkaç kaşık alarak yumurtaya yedirin. Sonra bu yumurtalı karışımı sütlaca ilave edin. Güveç fırın kaplarına sütlacı koyup, kızgın frında üzerini kızartın. Soğuyunca servis yapın.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Çarş. Ekim 24, 2012 6:43 pm tarafından yasinkun
» Gezebilsem | 1. Bölüm | Gürkan Uygun & Ortaköy Köyü | Kanal 7
Çarş. Ekim 24, 2012 6:23 pm tarafından yasinkun
» Fındık bulamayan tüccar harmana indi
C.tesi Eyl. 17, 2011 9:36 am tarafından yasinkun
» Fındık İhracında Rekor | 06.09.2011
Salı Eyl. 06, 2011 6:28 pm tarafından yasinkun
» Oruç Rehberi indir | Download
Paz Ağus. 21, 2011 4:20 pm tarafından yasinkun
» Açıktan oruç yemek
Paz Ağus. 21, 2011 4:07 pm tarafından yasinkun
» Adet ve Oruç
Paz Ağus. 21, 2011 4:04 pm tarafından yasinkun
» Başka Dinlerde Oruç
Paz Ağus. 21, 2011 4:03 pm tarafından yasinkun
» Fıtır Sadakası ve Hükmü
Paz Ağus. 21, 2011 4:00 pm tarafından yasinkun
» Fitre ve Fidye Arasındaki Fark Nedir?
Paz Ağus. 21, 2011 3:59 pm tarafından yasinkun
» Günah İşleyenin Orucu
Paz Ağus. 21, 2011 3:58 pm tarafından yasinkun
» Hadis-i Şeriflerle Oruç ve Ramazan Ayı
Paz Ağus. 21, 2011 3:55 pm tarafından yasinkun
» Hamile ve Süt Emziren Kadının Durumu
Paz Ağus. 21, 2011 3:54 pm tarafından yasinkun
» Kefareti Düşüren Haller
Paz Ağus. 21, 2011 3:54 pm tarafından yasinkun
» Seferi Hali ve Oruç
Paz Ağus. 21, 2011 3:53 pm tarafından yasinkun